Warning: include_once(/home/mdporgua/domains/mdp.org.ua/public_html/wp-content/themes/mdp/inc/includes/post-meta.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mdporgua/domains/mdp.org.ua/public_html/wp-content/themes/mdp/inc/more_fields.php on line 5

Warning: include_once(): Failed opening '/home/mdporgua/domains/mdp.org.ua/public_html/wp-content/themes/mdp/inc/includes/post-meta.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php71cgi/lib/php') in /home/mdporgua/domains/mdp.org.ua/public_html/wp-content/themes/mdp/inc/more_fields.php on line 5
Травневий пікнік подорожчав для українців на 1000 гривень / Магдебурзьке право
26 квітня о 14:17

Травневий пікнік подорожчав для українців на 1000 гривень

Продавці фіксують зростання цін на намети, а українці заздалегідь бронюють альтанки і закуповують продукти.

politeka.net

Зібрати з нуля набір для травневого пікніка або для вихідних на природі стає все дорожче. За даними найбільшого маркетплейса Prom.ua, за рік середній чек онлайн-покупок зріс (див. інфографіку). Найбільше потрібно викласти за сумку-холодильник (подорожчала на 80 грн). А ось каремат обійдеться в 420 грн (минулого року 390 грн). Щоб провести довгі вихідні на природі, потрібно підготуватися ще ґрунтовніше. За рік середній чек покупки зріс на намети, спальні мішки і гамаки. Набір туристичних складаних меблів на 4-6 осіб не подорожчав – 1100 грн. А ось шампури в середньому навіть трохи подешевшали – на 20 грн.

За даними майданчика авторських товарів Crafta.ua, трендом травневих пікніків цього року стали сервірувальні дошки. Вони підходять як для оброблення м’яса, так і для подачі готових страв. Майстри роблять їх незвичайної форми, додають поглиблення для соусу і прикрашають гравіруванням. Коштують такі дошки від 130 до 600 грн, залежно від деревини і розміру.

Популярними є і дерев’яні ящики для перенесення напоїв зі зручною ручкою. У них є вбудована відкривачка або отвори для колекціонування пивних кришок. Продають їх у середньому за 500 грн.

“Цього року дуже популярні екотовари. Навіть на традиційні травневі пікніки українці все частіше вибирають не одноразовий посуд, а дерев’яні тарілки і дошки для подачі їжі. А замість пакетів, все необхідне складають у великі екосумки, кошики, ящики і рюкзаки”, – каже Ольга Костюк, керівник майданчика авторських товарів від майстрів і локальних брендів Crafta.ua.

Напередодні сезону шашликів особливим попитом користуються авторські соуси. Наприклад, слива з часником, вишня і чилі або томати з копченим перцем. Ціни за баночку в 100 г стартують із 75 грн. Щоб урізноманітнити меню для пікніка, замовляють і різні крафтові солодощі: набори пастили (від 200 грн), дієтичні хлібці (від 23 грн) і маршмелоу (від 50 грн).

Українці, особливо жителі великих міст, по-новому підходять до пошуку місця для пікніка. Уже другий рік поспіль найтрендовіша послуга перед травневими – зайняти альтанку в парку. Про це розповіли аналітики сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua. Помічнику, який притримає місце до приїзду замовника, готові платити від 250 грн. В середньому на це йде 3-4 години. Зростає попит і на послуги кулінарів. У мережі шукають фахівця для підготовки продуктів до пікніка. Послуги кухаря, який замаринує, посмажить шашлик і приготує закуски, обходяться в середньому в 400 грн. За попередню закупівлю продуктів доплачують окремо – від 100 до 150 грн.

Джерело: segodnya.ua